Muškarac (29) likvidirao svoju slijepu suprugu pa pokušao suicid

Franju J. (29) sumnjiče da je u noći 19. juna u stanu u Zaprešiću likvidirao svoju slijepu suprugu nakon čega je pokušao suicid. Tijelo su pronašli njeni roditelji kojima je poslao poruku.

“Sve mi je u magli, događaja se i ne sjećam. Nisam mogao podnijeti što planira otići i ostaviti me”, branio se Franjo J. (29), kojega je policija kazneno prijavila za teško ubistvo supruge Angele I. J. (30).

Podsjetimo, njeni roditelji su 19. juna u stanu u Zaprešiću u kojemu su zajedno stanovali našli njeno beživotno tijelo te teško povrijeđenog Franju. Nakon što je nožem više puta izbo suprugu, koja je slijepa od 12. godine kada je stradala u saobraćajnoj nesreći, pokušao je suicid. Kako neslužbeno saznaju mediji u Hrvatskoj, razbio je flašu i rezao se staklom. U bolnici je boravio sve donedavno kad se dovoljno oporavio kako bi policajci mogli dovršiti uviđaj.

Nakon ispitivanja u Županijskom državnom tužilaštvu u Velikoj Gorici, gdje je, kako neslužbeno saznaju lokalni mediji, kratko iznosio odbranu, sudija istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredila mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Kako se saznaje, tužilaštvo je zatražilo određivanje istražnog zatvora i zbog izrazito teških okolnosti kaznenog djela, što je vrlo rijetko, ali sud je to odbio. S obzirom da je nakon ubistva za koje ga se tereti pokušao suicid odmah je prebačen u Bolnicu za osobe lišene slobode (BOLS) u Svetošimunskoj. Za očekivati je da će tužilaštvo zatražiti psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdilo je li u trenutku kad je počinio djelo bio uračunljiv.

Tereti ga se da je suprugu, koja je izrazito ranjiva jer je slijepa, ubio iz niskih strasti.

“Postoji osnovana sumnja da je 29-godišnji osumnjičenik 18./19. juna 2023., u Zaprešiću, usmrtio svoju slijepu suprugu uslijed narušenih bračnih odnosa nakon čega je sebi pokušao oduzeti život” saopštilo je Županijsko državno tužilaštvo u Velikoj Gorici.

Angela je 2006. teško povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi u Ivankovu. Prelazila je cestu i na nju je sa 100 km/h naletio automobil. Odbacio ju je daleko na kolovoz zadavši joj povrijede od kojih je završila u komi i na kraju izgubila vid. Godinama se oporavljala od nesreće navikavajući se na totalnu sljepoću. U udruženju invalida upoznala je Franju, koji je godinu dana mlađi od nje te je bio slabovidan. U braku su još od 2016., od kada i žive u Zaprešiću.

Angelini roditelji za tragediju su saznali tako što im je zet Franjo 19. juna oko 01.00 čas poslao poruku “Dođite po Angelu”, na što su oni odmah sjeli u auto i krenuli u Zaprešić, prenosi “24 Sata”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79