Muškarac i žena prerušeni u inspektore iz mjenjačnice odnijeli osam hiljada maraka

Policija je po nalogu tužilaštva uzela snimke sa kamera, ali i obavila i razgovor sa opljačkanom radnicom.

Beogradska policija traga za muškarcem starosti od oko 30 godina i dvadeset godina starijom ženom koji su opljačkali mjenjačnicu u beogradskom našelju Čukarica kada su na prevaru od radnice uzeli oko 500.000 dinara (oko 8.000 KM).

Policija je po nalogu Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu uzela snimke sa kamera, ali i obavila i razgovor sa opljačkanom radnicom.

Ona je objasnila da su u mjenjačnicu ušli žena i muškarac i da su joj rekli da dolaze iz Narodne banke Srbije i da su inspektori. Pokazali su joj legitimacije NBS i zatražili svu dokumentaciju kao i novac koji se nalazi u objektu. “Inspektorka” je bila zadužena za provjeru dokumentacije, a njen kolega je brojao novac.

Prema riječima radnice ništa nije ukazivalo da se radi o prevarantima – kaže sagovornik blizak slučaju.

Prema informacijama, poslije nekoliko minuta mladić je rekao da “mora da izađe napolje kako bi preparkirao automobil”.

Ne zadugo iz mjenjačnice je izašla i “inspektorka” tvrdeći da je “kolega sa sobom odnio njoj jako bitnu dokumentaciju i da mora do vozila da je uzme”. Kada je shvatila da je objekat opljačkan radnica je pozvala vlasnicu, ali i policiju. Tačan opis “prevaranata” nije mogla da da jer su nosili zaštitne maske- kaže izvor.

Policija je raspisala potragu za dvoje prevaranata.

Prema informacijama Kurira, oni su tipovali mjenjačnicu jer su tačno znali u kom trenutku koja radnica radi, ali i u kom se trenutku nalazi najveća količina novca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79