Muškarac iz BiH nožem ubo suprugu u vrat pa pobjegao u boksericama

Austrijska policija traga za Mariom M., Hrvatom porijekom iz BiH, koji je osumnjičen da je u okrugu Linz-Landa nožem u vrat ubo i teško povrijedio suprugu, 37-godišnju državljanku Austrije, a potom pobjegao u donjem vešu.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da je muškarac, kojeg danima traže policijske snage, rodom iz Srednjobosanskog kantona.

Kako prenose austrijski mediji sve se desilo u u Astenu, kada je 40-godišnjak u utorak rano ujutro nožem teško povrijedio suprugu, a u stanu su bila i djeca starosti 10 i 16 godina.

Muškarac je, prema pisanju tamošnjih medija, poslije zločina pobjegao bez mobilnog telefona i obuće, a na sebi je imao samo bokserice i majicu.

Navodno je desetogodišnja kćerka pozvala pomoć oko 4.30.

Kako su djeca ispričala istražiocima, čula se svađa para, ali nisu vidjeli kako se desio fizički sukob.

Iako je policija odmah stigla na lice mjesta, do tada je 40-godišnjak već bio pobjegao.

Povrijeđena žena primljena je u bolnicu i utvrđene su joj povrede vrata, ali se uspješno oporavljala.

Istražitelji sumnjaju da je krivično djelo počinjeno tokom sukoba partnera.

Policija je zaplijenila nož za koji se sumnja da je korišten, a postoji mogućnost da je u pitanju krivično djelo koje će biti okvalifikovano kao pokušaj ubistva.

Državno tužilaštvo naredilo je hapšenje i javnu pretragu, a istragu je preuzela Državna kancelarija kriminalističke policije Gornje Austrije.

Lokalni portali su u srijedu pisali da nije bilo ni traga 40-godišnjaku, a policija je pomoć u njegovom pronalasku potražila od medija i građana.

U izvještajima mediji navode da su brojne patrole koje su bile naoružane i policijski helikopteri tražili muškarca te češljali stambeni blok, gledali u podrume i podzemne garaže, ali u srijedu mu nije bilo traga.

Djeca su ispitana o ovom slučaju i neko vijeme bi trebalo da ostanu kod bake i djeda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79