Muškarac iz Slavonskog Broda: Ja sam gej, zbog toga me tuku i vrijeđaju

Redakciji lokalnog portala u Slavonskom Brodu SBonline javio se muškarac koji se javno izjasnio kao homoseksualac te se požalio na uvrede i napade koje doživljava.

Damir Lasisch, 43-godišnji Brođanin, ispričao je kako je u više navrata u Slavonskom Brodu doživio kako verbalno, tako i fizičko maltretiranje.

U svom je pismu, koje prenosimo u cijelosti, prije dva dana detaljno ispričao posljednji napad koji je doživio.

“Sinoć sam fizički napadnut u kafiću”

“Dakle evo događaja: Sinoć sam bio napadnut homofilije radi (nije prvi put) u jednom kafiću, ali ovaj put ne samo verbalno, već i fizički.

Sjedim za šankom, i dođe tip pored mene. Pita je l’ slobodno, pa rekoh je. I čujem ja neke likove s kojima je ranije sjedio, pitaju oni njega zašto se premjestio? Na to će on njima kako mu je tu (kraj mene) komotnije. I tako, krene on u razgovor sa mnom, i pita da li sam ja gej? Pa rekoh jesam. Deklarirani sam. Na to on meni kaže pa i ja sam, rekoh dobro. Kažem ja njemu barem smo se prepoznali.

Dva puta udaren u glavu, napadač mu poslao i poruku na papiriću

I traži ti on konobara papirić kako bi meni zapisao njegov broj (nisam tražio broj), i vidim ja piše on nešto. I dao mi da pročitam, kad na papiru piše ako se ja ne pokupim iz kafića da će mi razbiti zube. Papir je zgužvao, otišao u WC i pustio vodu. I kažem ja konobaru što mi je napisao, itd, da bi ovaj rekao kako ja lažem, omalovažavam ga, itd. Da bi me pri odlasku iz kafića udario dva puta šakom u glavu, sa stražnje strane, dakle u predjelu malog mozga. S leđa. Bio sam šokiran. Konobari također.

Kako je kafić bio pred zatvaranjem, otišao sam kući. I usput nazvao policiju da sam fizički napadnut seksualne orijentacije radi. Bila je policija. Sutra, odnosno danas će istražiti slučaj. Jer dok je policija došla, a i ja, dok sam se vratio pred kafić, kafić se već zatvorio.

“Ispada da sam kriv jer se javno deklariram”

Lik je morao načuti tko sam i što sam, jer ga ranije nikada nisam vidio u životu. Ono što me iznenadilo od nekih ljudi jest, možda su donekle upravu, ali zašto ja ne bi smio pričati o svojoj seksualnoj orijentaciji?! A zašto ne bi pričao? Dakle ja ne bih smio pričati, javno se izjasniti da sam gej?

Ispada da sam ja kriv što se javno deklariram. Odakle pravo ikome da psihički i fizički zlostavlja kao deklariranog homoseksualca? Zar po vama to nije homofobija, nasilje prema “drugačijima”? Dokle više?” napisao je Damir Lasisch u pismu portalu SBonline.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79