Muškarac iz Živinica u pritvoru zbog pokušaja ubistva migranta

Tridesetdevetogodišnji Adnel Mazić iz Živinica nalazi se u pritvoru zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaja ubistva migranta iz Maroka.

Kako je navedeno iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, Mazić je osumnjičen da je u popodnevnim satima 21. maja ove godine, na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo, u naselju Ljubače u blizini Tuzle, nakon kraće prepirke i tučnjave s 22-godišnjim Marokancem,migrantu nanio više ubodnih povreda nožem u predjelu stomaka i reznu povredu desne podlaktice.

“Oštećenom je tako nanio teške tjelesne povrede zbog čega je podvrgnut hitnom operativnom zahvatu i smješten na daljnje liječenje u UKC-u Tuzla. Pripadnici Sektora kriminalističke policije PU Tuzla su osumnjičenog lišili slobode odmah nakon događaja, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost tužilaštva”, istaknuo je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Također, izdate su naredbe za potrebna vještačenja, a u toku su i druge istražne radnje.

Pritvor osumnjičenom odredio je Kantonalni sud u Tuzli piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79