Muškarac koristio podignutu rampu kako ne bi plaćao autoput. Država će mu sada suditi

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je pred Općinskim sudom u Čakovcu podiglo optužnicu protiv 43-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenog produljenog kaznenog djela prevare.

Okrivljenog 43-godišnjaka tereti se da je od aprila 2021. do oktobra 2022. godine u 30 navrata putovao hrvatskim autocestama A1, A3 i A4 a da nije platio cestarinu.

Muškarac je prilikom ulaska na autocestu osobnim automobilom uzimao naplatnu karticu kojom se naplaćuje cestarina, ali je nakon prijeđenog puta izbjegavao plaćanje cestarine.

U optužnici stoji da je okrivljeni 43-godišnjak na izlaznim naplatnim postajama Goričan, Čakovec, Varaždin, Sveta Helena, Novska, Brinje, Zadar istok i Dugopolje izbjegavao plaćanje tako što je napuštao autocestu prolaskom kroz naplatne postaje neposredno iza vozila kojem je, nakon naplate cestarine, podignuta rampa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79