Muškarac najavio paljenje Biblije i Tore skupio veliki broj novinara pa poručio: “Ja sam musliman. Mi ne palimo svete knjige!”

Danas u Štokholmu neće biti spaljivanja Tore, ni Biblije.

Čovjek u svojim 30-im godinama koji je dobio dozvolu da spali ove dvije svete knjige došao je ispred izraelske ambasade u Štokholmu i izjavio kratko i jasno:

“Ja sam musliman. Mi ne palimo svete knjige”!

Želim da zapalim Toru i Bibliju ispred izraelske ambasade u Štokholmu, kao odgovor na spaljivanje Časnog Kur’ana ispred džamije u Štokholmu”, izjavio je ranije. Međutim, imao je drugi plan.

Činjenica da bi čovjek spalio Toru ispred izraelske ambasade izazvala je veliki bijes vjernika širom svijeta. Veliki broj medija, uključujući i međunarodne, bilo je danas ispred ambasade, spremno da zabilježi ovaj gnusan čin.

Međutim, došlo je do preokreta na oduševljenje svih: Ja sam musliman. Mi ne palimo svetinje. Ovo je upaljač, ne treba mi, izjavio je organizator ovog performansa na oduševljenje svih prisutnih, čime je održao lekciju iz čovječnosti cijelom svijetu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79