Muškarac nakon požara optužio vatrogasce da su mu ukrali 8.360 KM

Prijedorčanin D.V. i njegova supruga G.V. lažno su prijavili da su im, prilikom gašenja požara u kući, vatrogasci ukrali 8.360 KM!?

Kako saznaje banjalučki ATV zbog ove lažne prijave nekoliko vatrogasaca su, ni krivi ni dužni, doživjeli velike neugodnosti. Saslušavani su u policiji, ispitivani na poligrafu, a sve kako bi pokušali da se ”operu” od lažne optužbe.

Za to vrijeme bračni par je otišao korak dalje, pa su čak inscenirali da neko pokušava da ih ucjenjuje kako bi im vratio novac. Ispostavilo se da su sami sebi slali poruke ucjenjivačkog sadržaja…

Zbog ovog slučaja PU Prijedor je protiv supružnika D.V. i G.V. juče dostavila izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru zbog sumnje da su počinili krivično djelo lažno prijavljivanje.

”Policija je 16. novembra zaprimila prijavu od D.V. iz Prijedora da mu je tokom intervencije vatrogasaca u kući na gašenju požara otuđen novac u iznosu od 8.360 KM. Preduzetim mjerama i radnjama utvrđeno je da je član porodice prijavitelja G.V. tokom požara iznijela sporni novac iz unutrašnjosti kuće”, navode u policiji.

Dodaju da je naknadno od strane policijskih službenika pronađen sporni novac u kompletnom iznosu i utvrđeno je da su D.V. i G.V. počinili krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela, što je prijavljeno tužilaštvu.

Nezvanično saznajemo da u trenutku prijave D.V. nije bio svjestan da je njegova supruga iznijela novac iz kuće. Međutim, ona mu je to kasnije saopštila, ali umjesto da jave istražnim organima da je novac pronađen odlučili su da se ”prave Еnglezi”, komplikujući život nekolicini vatrogasaca, ali i samim sebi.

U pokušaju spletkarenja su se toliko zapetljali da su inscenirali pokušaj ucjene, što su takođe lažno prijavili i doveli se u sitauciju da će oboje krivično odgovarati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79