Muškarac potrošio na prostitutke 12.000 eura krivotvorenih novčanica. Prijavile su ga policiji

Nakon što je 50-godišnji muškarac potrošio na prostitutke krivotvorenog novca u vrijednosti od 12.000 eura, osuđen je tri godine uvjetne zatvorske kazne na sudu u Švicarskoj zbog prevare, krivotvorenja novca i stavljanje istog u promet.

Novac je kojeg je sam printao kod kuće bio je tako loše napravljen ‘ da bi i slijepac vidio da je lažan’, kazao je predsjednik suda u Baselu.

Prevara je otkrivena nakon što je jedna žena pokušala položiti krivotvoreni novac na svoj bankovni račun dan nakon što ga je dobila.

Nakon što nije uspjela uplatiti novac na bankomat, 39-godišnja žena neobične novčanice prijavila je policiji.

Krivotvoreni novac korišten je u dva navrata, u junu i oktobru 2019. za plaćanje seksa dvjema ženama.

Muškarac je jednoj ženi platio 2000 krivotvorenih eura prilikom prvog susreta, a nakon toga i 10.000 lažnih švicarskih franaka drugoj prostitutki.

Na sudu je 39-godišnjakinja kazala kako je primila novčanice jer su joj izgledale kao prave ‘u lošim svjetlosnim uvjetima’ u muškarčevom domu, piše Local.

Advokati optuženog branili su ga da je žena primila novac dobrovoljno unatoč tome što je bilo jasno da se radi o krivotvorinama.

Policija koja je pretražila kuću optuženog otkrila je još krivotvorenih novčanica koje je printao na kućnom printeru.

Policija je ostala šokirana činjenicom da je muškarac zaista mislio da će novac moći cirkulirati tržištem nezamijećeno pošto novčanice nisu imale zaštitne oznake, a neke su bile isprintane u suprotnom smjeru

Prostitucija u Švicarskoj je legalna i regulirana te postoji nekoliko licenciranih bordela diljem zemlje, primarno u Zurichu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79