Muškarac rekao da će dići u zrak Tužilaštvo BiH i VSTV

Dnevni avaz” saznaje kako je nepoznata osoba danas u poslijepodnevnim satima nazvala i prijetila da će dići u zrak Tužilaštvo i Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) BiH.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac.

– Na službeni telefonski broj Tužilaštva BiH danas je u 15:25 sati zaprimljen poziv s područja SR Njemačke od NN muškarca, koji je rekao da će baciti bombu  u Tužilaštvu BiH i VSTV-u BiH te da će izvršiti atak na glavnu tužiteljicu Tužilaštva BiH Gordanu Tadić – navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Radnik Tužilaštva BiH koji je zaprimio poziv o svemu je informirao Ured glavnog tužioca i dežurnog tužioca Tužilaštva BiH.

– Nakon zaprimanja informacije, dežurni tužilac kontaktirao je dežurnog operativca u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) te je naređeno da se izvrše provjere i identifikacija telefonskog broja s kojeg su upućene prijetnje i osobe koja je prijetnje uputila. Istražne radnje se hitno nastavljaju – dodaje se u saopćenju Tužilaštva BiH.

 

(FOTO) Pogledajte rastrošan život Milana Tegeltije i supruge Tijane

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79