Muškarac se predstavio kao radnik Elektroprivrede i opljačkao stan 85-godišnjakinje

U stanu koji se nalazi u sarajevskoj ulici Hamdije Čemerlića 35 u petak, 12. februara, desila se krađa.

Počinioc je, muškarac koji se lažno predstavio kao radnik Elektroprivrede BiH. Njega su snimile sigurnosne kamere.

Krađa se desila u stanu koji je u vlasništvu 85-godišnjakinje. Muškarac se predstavio kao uposlenik Elektroprivrede koji mora pronaći kanal preko kojeg neko krade struju, piše Klix.ba.

Po ulasku u stan, ukrao je novac, tri vrijedna, brendirana ručna sata, brendirani parfem od 150 mililitara i brendiranu mušku narukvicu.

Izašao je na sporedni izlaz zgrade, što je također zabilježeno videonadzorom. Nakon toga se udaljio u nepoznatom pravcu. Krađa je prijavljena policiji, a građani se mole za pomoć ako imaju informacije o počiniocu.

Podsjećamo, sredinom prošlog mjeseca iz Elektroprivrede Bosne i Hercegovine su upozorili građane da se pojedine osobe lažno predstavljaju kao njihovi radnici.

Napomenuli su da se njihovi uposlenici koji očitavaju brojila mogu kretati samo gdje se brojilo nalazi, a da svaki uposlenik mora imati jasno istaknutu akreditaciju i da se koriste vozilima na kojima su jasno istaknuti simboli preduzeća.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79