Muškarac u kafić ušao sa sjekirom i prijetio ženi. Kažnjen je sa 132 KM

Muškarac (61) u Zagrebu je prošle godine u julu došao u kafić sa sjekirom koju je sakrio ispod majice, zataknutu za stražnji dio pantalona i prijetio gošći kafića.

Zahvaljujući prisebnosti jednog od gostiju izbjegnut je crni scenarij.

Prema presudi, Kruno iz Zagreba je lani u julu oko 21:30 sati u caffe baru Bero Klaka u Zagrebu narušavao javni red i mir tako što je došao do stola na terasi caffe bara za kojim je sjedila njegova poznanica N. s prijateljem R.

– Muškarca je bez ikakvog povoda počeo vrijeđati vičući na sav glas: Smrade, pi*ka ti materina, šta ti hoćeš. Nakon tog je ispod majice iza leđa izvukao manju sjekiru te ju držao u ruci, zbog čega je sa susjednog stola ustao Željko i oduzeo mu sjekiru – navodi se u presudi koju je objavio portal Danica.hr.

Željko je ispričao kako je vidio da je stolu do njegovog za kojim su sjedili žena i dva muškarca pristupio Kruno te je primijetio po njegovom ponašanju da je alkoholiziran.

– Počeo je vikati na njih i vrijeđati ih, u jednom trenu vidio sam kako drži sjekiru u ruci te ju je podigao u zrak, to je bilo jako neugodno. Izgledalo je opasno, bilo je i djece tamo. Skočio sam do njega te mu oduzeo sjekiru i primirio ga, a uskoro je došla i policija – ispričao je Željko na sudu.

Žena koja je sjedila za tim stolom kaže kako Krunu poznaje iz viđenja. Te noći bio je pijan, to se vidjelo po njegovom ponašanju, a često se neprilično ponaša kad je alkoholiziran, naglašava ona i kaže kako je cijeli događaj uznemirio.

Sutkinja je Krunu proglasila krivim i osudila na novčanu kaznu od 66 eura (oko 132 KM) zbog remećenja javnog reda i mira u lokalu. Osim toga, mora podmiriti i 40 eura (80 KM) troškova prekršajnog postupka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79