Muškarac u Modriči pao u bunar dok je pokušavao spasiti mačku

 

Modrički vatrogasci izvukli su danas Suada Janarca (62) iz presušenog bunara dubokog 15 metara u koji je upao u pokušaju da izvadi mače.

Povrijeđeni muškarac prevezen je u Opštu bolnicu Sveti Apostol Luka u Doboju.

Vođa smjene u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Modriča Žarko Cvijanović kaže da su u 17.28 sati dobili poziv za pomoć u spašavanju čovjeka, koji je u dvorištu Miralema Tursića, pokušavajući da izvadi mače, pao u presušeni bunar.

– Brzo smo reagovali i za manje od pet minuta bili na licu mjesta i započeli operaciju spašavanja čovjeka koji je bio svjesan i komunicirao sa spasiocima – rekao je Srni Cvijanović.

U bunar je spušten Milan Jović, najmlađi vatrogasac, koji je uz koordinaciji sa ostatkom vatrogasne ekipe spasio Janarca.

U porodici Tursić zadovoljni su sretnim završetkom operacije spašavanja Janarca, poznanika koji je htio da učini humano djelo i spasi mače.

– Pokazali ste da ima profesionalaca i dobrih ljudi spremnih da se žrtvuju za druge – rekli su članovi porodice Tursić za Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79