Muškarac u Sarajevu izboden, uhapšene dvije osobe

Dvije osobe uhapšene su tokom noći u Sarajevu, nakon što je sinoć u jednom stanu u Radničkoj ulici izboden muškarac koji je zadobio teške tjelesne povrede.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo obavijestio je policiju sinoć u 19.45 sati da se u stanu u Radničkoj ulici, općina Novo Sarajevo, nalazi povrijeđena osoba.

Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da je povrijeđen V. H. rođen 1973. godine u Tuzli, nastanjen u Sarajevu.

Povrijeđeni je prevezen u UKC u Sarajevu, gdje je konstatovano da je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život nanesene oštrim predmetom u predjelu leđa, a na Klinici za torakalnu hirurgiju je zadržan na daljem liječenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su došli do saznanja da se vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela mogu dovesti D.R.Č. rođena 1975. godine u Sarajevu i R. B. rođen 1962. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni.

Oni su tokom noći pronađeni i lišeni slobode, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “teška tjelesna ozljeda”. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad pomenutim osobama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79