Muškarac u Sarajevu vozio električni romobil brzinom od 70 km/h i preticao automobile

Na društvenim mrežama se pojavio snimak muškarca koji u noćnim satima u Sarajevu vozi električni romobil znatno većom brzinom od predviđene.

Snimak prikazuje muškarca na električnom romobilu koji se vozi sarajevskom ulicom Safeta Hadžića brzinom od 70 km/h i pri tome čak pretiče automobile.

Na originalnom videu se čuje kako ga automobili iz suprotnog smjera upozoravaju sirenom, no on je nastavio neodgovornu vožnju kojom je ugrožavao i sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Problem neodgovornih vozača električnih romobila sve je veći u Sarajevu. Mnogi od njih romobile voze cestom, trotoarima i šetalištima, a ove sedmice se u glavnom gradu BiH dogodila nesreća u kojoj je romobil udario pješaka ispred Kampusa.

Zakona koji reguliše korištenje električnih romobila u BiH još uvijek nema, a bivši kantonalni ministar saobraćaja Adi Kalem je prošle godine zatražio uvođenje istog.

Također, sličan snimak je prošle godine zabilježen u Beogradu, gdje je muškarac vozio električni romobil brzinom od 80 km/h piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79