Muškarac ubio bivšu partnericu u hodniku, pa sebi oduzeo život u automobilu

Muškarac ubio bivšu partnericu u hodniku, pa sebi oduzeo život u automobilu


Zagrebačka policija izvijestila je o stravičnom zločinu koji se dogodio u Novom Zagrebu, gdje je 71-godišnji muškarac sačekao svoju bivšu partnericu, 60-godišnjakinju, i usmrtio je vatrenim oružjem u hodniku zgrade.

Tragedija se dogodila u Zemljakovoj ulici oko 14:40 sati, kada je žena na mjestu preminula od zadobijenih povreda.

Prema policijskom izvještaju, muškarac je nakon ubistva napustio mjesto zločina i u svom automobilu, parkiranom u istoj ulici, oduzeo sebi život koristeći isto vatreno oružje koje je ilegalno posjedovao.

Policija je potvrdila da su počinitelj i žrtva ranije bili u kraćoj vezi, a neslužbene informacije govore da je muškarac ženu duže vrijeme pratio i maltretirao, što je ona prijavila policiji u augustu ove godine.

Općinsko državno odvjetništvo tada je predložilo da se muškarcu odredi istražni zatvor, no sudac istrage Županijskog suda odlučio je da ga pusti na slobodu uz mjere opreza, vjerovatno zbog njegove starosne dobi. Ta odluka izazvala je kritike u javnosti, s obzirom na to da je muškarac nakon puštanja nastavio progoniti ženu, što je na kraju dovelo do ove tragedije.

Na mjestu zločina obavljen je detaljan uviđaj, kojim je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetništva iz Velike Gorice. Mrtva tijela prevezena su u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, gdje će biti obavljena daljnja istraga.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija