Muškarac Z.S. ukrao autobus pa ga nakon izvjesnog vremena odlučio vratiti

Neuobičajena krađa zabilježena je u Laktašima, policiji je jučer prijavljena krađa autobusa.

“U policijskoj stanici Laktaši 23. decembra 2020. godine od strane oštećenog lica zaprimljena je prijava da je nepoznato lice u mjestu Slatina, opština Laktaši, otuđilo autobus marke Mercedes koji je bio parkiran.

Prijavljeno je da je nakon izvjesnog vremena autobus vraćen na isto mjesto. U vrijeme otuđenja u autobusu u kontakt bravi nalazio se ključ”, naveli su iz Policijske uprave Banja Luka.

No, policija je isti dan identificirala i uhapsila osumnjičenog za ovu krađu.

“Policijski službenici Policijske stanice Laktaši su 23. decembra 2020. godine, preduzimanjem operativnih mjera i radnji, identifikovali i lišili slobode lice inicijala Z. S. iz Laktaša zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo Oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari”, saopćeno je iz policije.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je zatražio da se po kompletiranju ovog predmeta dostavi izvještaj protiv Z. S.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79