Muslimani ne žele dijalog ni dogovor, zato Bakir poziva na vojnu intervenciju

Prvi čovjek SNSD-a Milorad Dodik odgovorio je Bakiru Izetbegoviću na izjavu “da sankcije Miloradu Dodiku nisu dovoljne i da bi se nešto mnogo učinkovitije i bolnije trebalo uraditi onima koji stvaraju probleme”.

Dodik smatra da je to poziv na vojnu intervenciju na području RS-a te “da je to dokaz da muslimani ne žele dijalog ni dogovor”.

“Poziv na intervenciju protiv RS dokaz je da muslimani (Milorad Dodik već neko vrijeme zove Bošnjake muslimanima što ima jako opasnu pozadinu) ne žele dijalog ni dogovor. To bi trebalo da bude jasno svima koji su se upetljali u ovu krizu”, kazao je Dodik, prenijeli su mediji iz RS-a.

Dodik smatra da “je sve samo paravan za stvaranje muslimanske države na Balkanu”.

“Priča o funkcionalnoj BiH je samo paravan za stvaranje muslimanske države na Balkanu, a svi koji se s tim ne slažu treba da budu kažnjeni. Zato Bakir Izetbegović poziva SAD da upotrijebe nešto ubjedljivije protiv Republike Srpske od sankcija”, poručio je Dodik.

Podsjetimo, Izetbegović je nešto ranije, govoreći za BBC World News, kazao sljedeće:

“Nešto mnogo učinkovitije i bolnije za one koji stvaraju probleme bi se trebalo uraditi i moralo bi se uraditi. Očekujemo od SAD-a da to urade. Oni to mogu. Evropska unija je zbunjena i za njih to nije jednostavno jer trebaju konsenzus, ali Amerikanci to mogu i trebaju uraditi”.

Izetbegović govorio o krizi u BiH za BBC: Sankcije Dodiku nisu dovoljne, potrebno je…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79