Mustafa Alajmović prošle godine bio u “teškom zdravstvenom stanju”, a sada nalazi govore drugačije

Portal Crna Hronika nastavlja pratiti slučaj Mustafe Alajmovića iz Breze i optužbe građana za njegove prevare. Ovaj put analiziramo informaciju koja se društvenim mrežama, ali i portalima, proširila velikom brzinom 2019. godine.

Na portalu Klix.ba 02.02.2019. objavljen je članak sa naslovom “DOŽIVIO MOŽDANI UDAR: Mustafa Alajmović je pomagao supruzi i drugima, a sada je i njemu potrebna pomoć”. Na kraju članka su ostavljeni brojevi računa na koje su građani mogli uplatiti svoje donacije, jer su bili uvjereni da je Mustafina porodica u opasnosti i da se bori za egzistenciju. Međutim, informacije s kojima raspolažemo danas govore nešto sasvim drugačije.

Nakon što su građani po prvi put izašli u javnost sa raznim dokazima protiv Alajmovića, Mustafa i supruga Zehra su objavili svoju stranu priče. Uživo na Facebooku su snimali svoje medicinske nalaze i time dokazivali da su oboje teško bolesni. Na 32 minuti sljedećeg videa možete pogledati navedeno.

Tri nalaza, od svih prikazanih, jasno pokazuju u kakvom se zdravstvenom stanju nalazio Mustafa tog 02. februara 2019. godine, kada je navodno pretrpio treći moždani udar.

Tada je bio u jednoj privatnoj ordinaciji u kojoj je radio pretrage zbog stomačnih tegoba. Ljekar je posumnjao na infekciju sa Helicobacter pylori, a što je zapravo bakterija koja najčešće uzrokuje hronični gastritis. Upućen je na dalje pretrage i propisana mu je terapija. Dakle, ni traga sumnje niti navođenja tegoba koje bi uputile na “moždani udar”.

Par dana prije je radio i snimanje vrata magnetnom rezonancom, također u privatnoj poliklinici. Opis nalaza nije upućivao ni na kakve patološke procese.

Jedini nalaz iz domena neuroloških smetnji potiče iz 2017. godine u kojem se navode simptomi epilepsije. Međutim, ni taj nalaz nije dao konkretnu dijagnozu, uprkos obavljenim dijagnostičkim procedurama.

Ono što šokira, nakon opisivanja navedenih nalaza, jeste proizvoljno tumačenje Alajmovića o tadašnjem Mustafinom zdravstvenom stanju. U istom članku portala Klix.ba stoji:

“Alajmoviću je moždani udar onesposobio govor, a u bolnici su mu ustanovljene brojne druge poteškoće. ‘Pregledom su otkrivene nateknute žlijezde na vratu koje mu zatvaraju jednjak, helikobakterije od koje mu otiče jetra, a stanje mu je iz dana u dan sve lošije’, stoji u saopćenju na javnost na njegovom Facebooku.”

S obzirom da Mustafa i u intervjuu za portal Crna Hronika nije dostavio više nalaza iz ovog perioda i nije objašnjavao svoje zdravstveno stanje, zaključujemo da je građanstvo s pravom uznemireno burom koja se digla oko Alajmovića.

Uskoro objavljujemo i nove analize koje se tiču porodice Alajmović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79