Mustafa Cerić: Nisam za Bećirovića! Nije dorastao te važne državne funckije!

Nisam, već odavno, “član” nijedne stranke. Međutim, ne mogu biti samo posmatrač već nastojim biti angažirani javni djelatnik koji smatra predstojeće izbore generacijskim pitanjem: da li ćemo potomstvu pružiti perspektivu sa evropskim integracijama kao građansko društvo ili ostati u civilizacijskom glibu sa etničkim autokratama? Stoga ću dati svoj glas za Predsjedništvo BiH kandidatu ujedinjene opozicije Denisu Bećiroviću – rekao je Mustafić.
Dr. Mustafa Cerić je na svom Facebook profilu objavio odgovor Dini Mustafiću.

Vrijeme slobode i javnog mišljenja. Nisam ni ja ni u jednoj partiji, kao ni Dino Mustafić, ali sam javno angažiran i zato ne mogo ostati po strani kada je riječ o izboru bošnjačkog člana u Predsjedništvu bosanske države.

Dakle, ja nisam “za” Denisa Bećirovića zato što mislim da nije dorastao te visoke i važne državne funkcije u bosanskoj državi zato što je momak mlad bez iskustva, posebno vojnog, za taj nacionalni i državnički posao.

Iznosim ovaj svoj stav dok imam slobodu vlastitog mišljenja i govora i dok još uvijek ima slobode u Bosni da se u Sarajevu i širom Bosne može nesmetano glasno učiti i slušati ezan sa munara bosanskih džamija i dok se još uvijek u bosanskim školama može predavati islamska vjeronauka.

Inače, Mustafićeva multikultura je unikulturna sa uniformnim i bezličnim svjetonazorom, gdje vjera nije samo višak, već “opijum” za narod, koji je zbog toga slijep pa nije vidio svjetlost performanse nagog čovjeka pred Narodnim pozirištem, koji je najavljivao bosansko proljeće.

No, narod nije samo slijep, već je i glup zato što vjeruje onima, koji s njim dijeli sudbinu dina i ummeta.

Bio bi narod i prosvjetljen i pametan i multikulturan ako bi se odrekao vjere – islama i nacije – bosanske radi suživita sa susjednim državama, bio bi narod sretan i zadovoljan ako bi se oslobodio ispiranja mozga od ezana, bio bi narod bosanski spašen ako bi pristo na abjuraciju bosanskih šehida i gazija.

To su poruke Bošnjacima, koje slušaju svaki dan i čitaju na gotovo svim namjenskim portalima društvenih mreža – samo se vi odreknite svojih šehida i gazija na čelu sa Alijom Izetbegovićem i bit ćete spašeni.

No, pametnom je dovoljan išaret”, poručio je na kraju dr. Mustafa Cerić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79