Mustafa i Derviš zajedno prodaju poljoprivredne proizvode: “Stid me nije, nas sedmero sve radimo”

Derviš Garanović, demobilisani borac i njegov sin Mustafa su pravi dokaz kako nije rješenje samo napustiti BIH i otići iz nje, već kako se i boriti za o(p)stanak.

Naime. ova sedmočlana porodica, otac, majka i petoro djece žive i rade od proizvoda poljoprivrede i uzgoja stoke imaju i 12 krava. Iz Šerića, mjesta Javorje na 800 metara nadmorske visine domaća hrana je dokaz da se uzgojila u pravoj prirodi sa poznatog mjesta nedaleko od Zenice a ova porodica svi skupa složno rade, žive i grade.

Šljivov džem, sirće, sok od drijenova, luk, krompir, tikva, domaća jaja, su samo neki od njihovih proizvoda. Derviš i njegova hanuma su u sve poslove od malih nogu uključili i svoju djecu koja svako na svoj način pomažu svojim roditeljima.

Gavranović ističe da porodicu treba sakupljati i držati na okupu, da im ne treba tek tako dozvoliti da razmišljaju da idu odavde, nego zapravo da treba da grade svoj toprak svojim radom.

Mustafa je za nas i sve koji budu gledali imao lijepu poruku “Ako Bog da, ne razmišljam da idem odavde, ima i ovdje NAFAKE, treba se boriti” kaže osamnaestogodišnjak.

Uživajte u ovoj pozitivnoj i lijepoj priči YouTube kanala Narodna iTV/Priče iz naroda.

Demobilisani borac i njegov sin. Hvala ko podijeli i objavi ovu pozitivnu priču da je video što veći broj ljudi. Ovim ljudima to znači….da sutra kupite pravu zdravu domaću hranu kod njih.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79