Mustafi 12 godina zatvora zbog pokušaja ubistva policajca

Vijeće banjalučkog Okružnog suda, kojim je predsjedavao sudija Pane Gavrić, izreklo je danas presudu Mustafi Hasanbašiću Mući (42) iz Tešnja prema kojoj je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 12 godina zbog više krivičnih djela i pokušaja ubistva policajaca na koje je pucao u mjestu Glavice kod Doboja.

Hasanbašić je osim za pokušaj ubistva osuđen za prinudu, nedozvoljenu proivodnju oružja ili eksplozivnih maetrija i neovlašten promet drogom. Sud mu je, kako se navodi u presudi, izrekao i mjeru obaveznog liječenja od zavisnosti.

Ovaj 42-godišnjak je najprije bio osuđen na 14 godina, da bi nakon ukidanja presude u ponovljenom postupku dobio godinu manje. Ta posljednja presuda ukinuta je po žalbi Tužilaštva, te je suđenje ponovljeno, piše Oslobođenje.

Prema presudi Hasanbašić je sa Benjaminom Ćostovićem napao policijsku patrolu 9. marta 2018. u kojoj su bili Nermin Suljić i Almir Zaimović. Ćostović je priznao krivicu i osuđen je na 18 mjeseci zatvora. U presudi se navodi da su Hasanbašić i Ćostović napali policijsku patrolu u mjestu Glavica kod Doboja kada su ih policajci uočili da konzumiraju i prepakuju drogu koja je bila Hasanbašićevo vlasništvo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79