Muž tukao suprugu, gurao joj prste u oči i zaprijetio likvidacijom nje i njihove djece

U Općinskom sudu u Zavidovićima podignuta je optužnica protiv Aganović Osmana jer je zlostavljao svoju suprugu.

On je u julu mjesecu ove godine na području općine Maglaj, u mjestu Jablanica, u porodičnoj kući u kojoj živi sa svojom suprugom i njihovom maloljetnom djecom, vršio fizičko nasilje i maltretiranje prema svojoj supruzi.

Kako stoji u optužnici, on je suprugu fizički zlostavljao u prisustvu djece, te joj je jednom prilikom zadao više udaraca zatvorenom šakom, zatim joj stavljao prste u oči prijeteći da će joj izvaditi oči i vrijeđao je pogrdnim riječima, govoreći da je kurva, te joj psovao majku.

Nakon što ga je supruga prijavila, on je dobio mjeru zabrane prilaska žrtvi, a on je već sutradan prekršio tu mjeru kada se vratio u porodičnu kuću, te ponovo maltretirao suprugu i prijetio joj “ubit ću te bombom, ubit ću tebe i djecu, ako slučaj prijaviš u policiju“.

Nasilnik se na tome nije zaustavio, optužen je da je djelo ponovio i u septembru ove godine, on je opet suprugu fizički napao, te ju je ponovo udarao zatvorenim šakama u predjelu glave, a zatim je rukom uhvatio za majicu koju je imala na sebi i vukao je, uslijed čega je pocijepao majicu, a zatim na spratu kuće prevrnuo drvenu policu i razbacao odjevne predmete po kući, te je tada lakše povrijedio svoju suprugu.

Aganović je optužen da je nasiljem ugrozio mir i zdravlje svoje porodice, čime je počinio krivično djelo nasilja u porodici i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79