Muzičar iz BiH zlostavljao psa i uživao u tome

Na zvaničnoj Instagram stranici Pokreta Levijatan koji se bori za zaštitu životinja, pojavio se uznemirujući snimak na kojem muškarac zlostavlja psa.

Crni pas prišao je momku na ulici u želji da se igra, međutim, nakon nekoliko sekundi ispostavilo se da to nije trebalo da uradi.

Dok je jedan muškarac držao psa za noge i maltretirao ga, drugi ga je uhvatio, podigao uvis i svom snagom bacio na beton, a ostatak ekipe je uživalo i smijali se.

U pitanju je, kako se navodi na stranici, muzičar Mirze Selimovića, Mensur L.

Muškarci su iz općine Lukavac i protiv njih će Udruženje za zaštitu životinja Kerber iz Banja Luke podnijeti krivičnu prijavu, navedeli su iz “Levijatana” uz snimak, piše Telegraf. rs.

Nema ništa gore nego kada kuca sama priđa da se igra, a oni je tresnu o zemlju tako da polomi rep ili kičmu. Odgovara ćete – poručili su iz pokreta.

Inače, Mensur je nakon što je snimak objavljen poslao poruku kako on to “nije uradio”.

Druže, ja nisam bacao, kao što se vidi da je drugi to uradio – napisao je Mensur.

Uradio drugi pored tebe? Dobro društvo imaš – odgovoreno mu je.

Pa niko ne može predvidjeti, što ne znači da sam ja kriv. Ni sa čim nisam doprineo ovom djelu. Našao se u datom trenutku na pogrešnom mjestu – tvrdio je Mensur.

Međutim, nakon toga je njegova sestra,  Nermina L., objavila sljedeću poruku:

– Jutros oko 3 sata sam objavila story, gdje sam snimala brata i druga koji se igra sa psom. Kao što se na storyu vidi, u datom trenutku drug je iznenada digao psa u zrak i ispustio ga. Da sam kriva zar bi stvarno objavila ovaj video na svom storyu, odnosno profil koji je otključan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79