Muzur odgovorio Kapidžiću: Neki će ostati upamćeni dan ili maksimalno dva po “parlatanju”

Muzur odgovorio Kapidžiću: Neki će ostati upamćeni dan ili maksimalno dva po “parlatanju”


 

Načelnik Ilidže Nermin Muzur pozdravio je izglasavanje odluke da se odobri kredit za izgradnju tramvajske pruge do Hrasnice, ali je i odgovorio kantonalnom zastupniku SDA Faruku Kapidžiću.

 

Muzur je konstatovao da je najveći izazov projekat tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice, podsjetivši da je riječ o projektu o kojem se govori desetinama godina.

Podsjetio je da je današnja odluka Skupštine Kantona Sarajevo da odobri izgradnju posljednji korak ka početku realizacije projekta. Odobren je kredit Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) od 25 miliona eura.

 

Načelnik Ilidže se zahvalio zastupnicima koji su podržali kreditno zaduženje, kao i kantonalnom ministru saobraćaja Adnanu Šteti (SDP) za kojeg je naveo da je bio uz Općinu Ilidža i da nije odustajao od projekta, uprkos izazovima.

– Neki će ostati upamćeni dan ili maksimalno dva po “parlatanju”, a neki će iza sebe ostaviti trajno dobro i tako ispisati historiju vremena i prostora u kojem su živili i radili – poručio je Muzur.

 

 

Termin “parlatanje” je izgovorio zastupnik Kapidžić, komentirajući obraćanje zastupnice NS-a Miomirke Melank.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija