Muzur: Radimo na tome da Stojčevac više ne bude okupljalište narkomana i sumnjivih osoba

Muzur: Radimo na tome da Stojčevac više ne bude okupljalište narkomana i sumnjivih osoba


Načelnik Ilidže Nermin Muzur (NiP) je poručio da se radi na tome da izletište Stojčevac više nikada ne bude okupljalište, kako je naveo, narkomana i sumnjivih osoba.

Iz Općine Ilidža su saopćili da su radovi na ovoj lokaciji u punom jeku. Napomenuto je da je ovo jedan od kapitalnih projekata za ovu godinu. Kako je navedeno, uprkos tome što je zima, radovi se odvijaju planiranom dinamikom, a popularno izletište će ove godine sasvim sigurno poprimiti novi izgled.

Istaknuto je da je u potpuno uklonjen asfalt na samom Stojčevcu, ali i na ulici koja ga povezuje s Velikom alejom i Vrelom Bosne. Postavljen je novi tampon kao priprema za novi sloj asfalta. Obnavljaju se električne instalacije za obnovu ulične rasvjete na Stojĉevcu za koji je lokalna vlast navela da je 25 godina bio zapostavljen.

“Nedavno sam obišao Stojĉevac i bio sam ugodno iznenađen onim što sam vidio. Uprkos uslovima, koji nisu idealni za bilo kakve građevinske radove, vidljivo je da obnova nekada popularnog ilidžanskog izletišta itekako napreduje”, kazao je naĉelnik Muzur.

Prema njegovim riječima, kada su počeli radovi na bilo mu je drago što Stojčevac, čiji je potencijal izuzetan, više neće biti slučaj.

“Radimo na tome da Stojčevac više nikad ne bude okupljalište narkomana i sumnjivih osoba. Prema onome što sam mogao vidjeti na terenu, vjerujem da Stojčevac korak po korak ide u pravcu da bude ono što je nekada bio”, izjavio je Muzur.

Općina Ilidža je u rekonstrukciju ulice Stojčevac, kao i asfaltnih puteva na samom Stojčevcu započela u saradnji s Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo, kantonalnim Ministarstvom saobraćaja, Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša te Kantonalnom javnom ustanovom za zaštićena prirodna područja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija