N1 skinut sa svih državnih operatora u Srbiji

Umjesto programa televizije N1, milion gledalaca u Srbiji danas vidi crn ekran. Milion stanovnika neće moći da sazna pozadinu priča o kojima je vlast želela da šuti.

Blokiranjem Nove BH spašeni smo naplavina srbijanskog šunda i kulturološkog porobljavanja

Izbacivanje N1 iz ponude kablovskog operatora koji je u vlasništvu države – “Telekoma Srbija” i njihovo nereagovanje na ponudu da – zarad javnog interesa – N1 bude dostupna svima, otvara pitanje: da li država medijski i pluralizam mišljenja zabranjuje?

“Disciplinovanje medija, na neki način, onemogućavanje onima koji nisu pod kontrolom da dopru do značajnog broja ljudi, a posebno to je važno u izbornoj godini. Nezavisnost aktera i pluralizam jeste nešto što smeta i što bi u neku ruku trebalo staviti pod kontrolu ili konačno i ugušiti”, kaže on.

Evo zašto je BH Telecom ugasio program NOVE BH!

N1, Nova BH ugašeni su i u Bosni i Hercegovini i to u BH Telekomu, Mtelu i Eronetu.

Plan ¨prisile¨ kojim bi BH Telecom korisnicima naplatio dodatnih 1,40 KM mjesečno i taj novac dao Telemachu sasuo se u prah.

Kako smo već pisali, želja grupacije Telemach bila je da razvije uticajan i jak medij preko leđa pretplatnika drugih operatera, poput BH Telecoma, pišu Prve novine.

Naš narod bi rekao da je Telemach želio i jare i pare.

BH TELECOM POTVRDIO: Korisnici Moja TV do daljnjeg bez signala Nova BH

Nova BH, pozivajući se na svoj bogat sadržaj, od početka godine u ugovor o distribuciji svog kanala uvela je taksu od 0,60 eura po korisniku, što operaterima nije bilo prihvatljivo.

Ugovore su ranije raskinuli M:tel i kompanije u njihovom vlasništvu (Logosoft, Blicnet, Telrad net i Elta kabel), te Eronet.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79