Na autopijaci na Stupu najmanje se prodaju automobili: U ponudi satovi, kondomi, životinje, usisivači…

Na najpoznatijoj sarajevskoj autopijaci, onoj u naselju Stup, svake nedjelje mogu se kupovati raznovrsne stvari po niskim cijenama.

Autopijaca, kako joj ime kaže, trebala je biti za automobile, ali se automobili najmanje prodaju. Ovdje kupci mogu naći sve.

Na ulazu u pijacu prodaju se krzna domaćih životinja po niskim cijenama.

Dalje, naišli smo na kućni alat, sjekire, kose. Sve to moglo se kupiti po cijeni od 10 do 50 KM.

Baka s maramom prodavala je svoje domaće proizvode. Kaže, dolazi svake nedjelje na pijacu kako bi prodavala i nešto zaradila. Cijene se kreću od 10 do 20 KM za sireve i mlijeko. Dok je povrće jeftinije i košta od jednu do pet KM.

Na jednom od štandova zatekli smo čovjeka koji prodaje patuljaste kuniće. Cijena im je 10 KM. Ponavlja, kao i većina prodavaca: Prodaja je vrlo loša.

Prolazeći jednim dijelom pijace, moglo se vidjeti bukvalno sve – od igle do lokomotive. Od satova, kondoma, starih usisivača, obuće, odjeće, starih umjetnina, mobilnih telefona.

Svi su imali samo jednu parolu: Nudi koliko misliš da vrijedi!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79