Na brzoj cesti u saobraćaj puštena novoizgrađena isključna traka prema naselju Osjek kod Ilidže

U saobraćaj je puštena isključna traka sa brze ceste prema naselju Osjek, kod Ilidže, saopćili su iz Vlade Kantona Sarajevo.

Lokaciju na kojoj je isključna traka napravljena danas su posjetili načelnik Ilidže Nermin Muzur (NiP), kantonalni ministar saobraćaja Adnan Šteta (SDP) i direktor kantonalne Direkcije za puteve Selmir Kovač.

“Izuzetno značajan projekt za stanovnike Ilidže, posebno za mještane naselja Osjek uspješno je završen i drago mi je da smo prepoznali njegovu važnost. Dužina isključne trake je 650 metara. Napravljena je nova traka sa kompletnom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom i ugradnjom zaštitnih ograda. Širina isključne trake na početku je tri, dok je na kraju četiri metra. Puštanje u saobraćaj ove trake, uveliko će olakšati svakodnevnicu stanovnicima Ilidže”, kazao je ministar Šteta.

Vrijednost ovog projekta je, kako su naveli, 1,2 miliona KM, a finansiralo ga je u potpunosti resorno ministarstvo preko Direkcije za puteve.

Načelnik Muzur iskazao je zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom saobraćaja i Vladom Kantona Sarajevo te istakao kako je ovaj projekt izuzetno važan za sve stanovnike Ilidže.

“Važnost projekta je velika, posebno za stanovnike Osjeka, ali i za poslovnu zonu koja će se u budućnosti dodatno razvijati. Do sada su urađeni mnogi značajni infrastrukturni projekti zahvaljujući odličnoj saradnji sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo, zbog čega ćemo je i u narednom periodu nastaviti jačati za dobrobit svih građana naše općine”, poručio je načelnik Muzur, piše Klix.

Izvođač radova na ovom projektu bila je firma Bosman, a nadzor je vršio IPSA institut.

“Zadovoljan sam urađenim poslom, radom svih učesnika projekta, ali i saradnjom sa načelnikom i općinskom administracijom. Nastojat ćemo održati ovakvu saradnju i u budućnosti”, naglasio je ministar Šteta.

U Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo u toku je planiranje novih projekata i priprema plana rada za sljedeću godinu, tako da se u narednom periodu očekuje mnogo novih infrastrukturnih aktivnosti i za Ilidžu, ali i za ostale općine Kantona Sarajevo, saopćili su iz Vlade Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79