Na današnji dan prije pet godina nestao je David Dragičević

Prije tačno pet godina, u samom centru Banje Luke na Trgu Krajine posljednji put je viđen David Dragičević.

Toga dana započela je potraga za tada nestalim dvadesetjednogodišnjim Davidom, a danas, 18. marta na tom istom mjestu simbolično su se okupili građani i aktivisti.

“Nije bila nikakva niti organizacija, ni najavljeno okupljanje, samo način da obilježimo najgori dan u mom životu…”, započeo je svoje obraćanje Davor Dragičević za Radiosarajevo.

Foto:Radiosarajevo

Okupljanje je počelo u 12 sati na Trgu Krajine u Banjoj Luci, gdje je osim Davora Dragičevića, prisustvovalo 50-ak građana i aktivista.

“Bio sam na mjestu na kojem je prije tačno pet godina oteto moje dijete od strane zločinačkog MUP-a RS i koji pored svih dokaza koje je prikupila grupa “Pravda za Davida”, svih videozapisa, fotografija i drugih dokaza nikada ni na koji način nisu istražili zločin, niti su svojom gestom ili radnjom demantovali mojih pet godina tvrdnji da su oni ti koji su učestvovali u organizovanoj otmici, mučenju i ubistvu mog sina”, izjavio je Davor Dragičević za portal Radiosarajevo.ba.

David Dragičević nestao je 18. marta 2018. godine, a njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rijeke Crkvene u Vrbas.

“Sve je jasno naročito zbog lokacije koja je centar Banja Luke i koju okružuju brojne kamere. to nije neka zabit u BiH, to je strogi centar Banja Luke.

Foto:Radiosarajevo

Kako ističe, nije tražio dozvolu za okupljanje od MUP-a RS.

“Ne pada mi na pamet tražiti saglasnost od nekog ko je učestovao u ubistvu moga sina. Borba mora biti beskompromisna i bezuvjetna. Ovo je bio način da izrazimo ogorčenje situacijom koja se događa, a najviše Tužilaštvo koje dozvoljava da ubice i zločinci hodaju Banja Lukom, entitetom i BiH. Da se razumijemo, situacija nije nimalo bolja ni u ostalim dijelovima BiH”, istakao je Davor Dragičević.

Davor Dragičević osvrnuo se i na zabranu održavanja događaja u organizaciji Bh. povorke ponosa.

“Policijska odluka o zabrani održavanja događaja je sramna. Ukoliko ne održe program koji su zamislili, oni popustili Miloradu Dodiku”, zaključio je Davor Dragičević.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79