Na današnjoj sjednici Vlada FBIH će smijeniti direktore BH Telecoma i Elektroprivrede BiH

Federalna vlada BiH bi na današnjoj sjednici trebala razriješiti uprave BH Telecoma i Elektroprivrede BiH.

Vlada FBiH bi trebala smijeniti trenutne članove upravnih odbora te imenovati vršioce dužnosti. Nakon toga će se raspisati konkursi za generalne direktore.

Direktor BH Telecoma trenutno je Sedin Kahriman, koji je i šef Kantonalnog odbora SDA. Kako smo ranije objavili, njega bi trebao naslijediti NiP-ov kadar Amel Kovačević.

Na čelu Elektroprivrede je Admir Andelija, također kadar SDA. Umjesto njega na čelo ove kompanije trebao bi doći SDP-ovac Sanel Buljubašić.

Sjednica Vlade Federacije BiH održat će se danas s početkom u 10 sati u Mostaru.

“BH Telecom” pripao NiP-u, a “Elektroprivreda BiH” SDP-u: Za 15 dana smjena svih direktora

Kako su najavili iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću, sjednica će se održati u sjedištu Vlade FBiH u Mostaru (zgrada federalnih institucija, Ul. Ante Starčevića bb).

Dnevni red 8. sjednice bit će objavljen na internetskoj stranici Vlade FBiH (u seciji “sjednice”) odmah po njegovom usvajanju na početku sjednice, a Ured će dostaviti i saopćenje za javnost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79