Na Dodikov poziv odazvali se Tegeltija, Petrić, savjetnici, zastupnici

U Istočnom Sarajevu počeo je sastanak nosilaca dužnosti u institucijama BiH iz reda srpskog naroda iz RS-a sa Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva BiH i predsjednikom SNSD-a i Zoranom Tegeltijom, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH kako bi ih upoznali sa odlukama NSRS.

Na sastanak je došao predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milan Tegeltija iako je njegova ranija izjava da će poštovati odluke RS-a što znači i blokirati rad VSTV-a naišla na osude u pravosudnoj zajednici. Tegeltija je na ovaj način krovnu pravosudnu instituciju sveo do najniže moguće mjere uvlačeći je u kontekst političkih obračuna i stavljajući je na raspolaganje Miloradu Dodiku. Među učesnicima je i Branko Petrić, predsjednik Centralne izborne komisije, uposlenici u službama Parlamenta BiH, državni zastupnici, savjetnici.

Dodik je pojasnio da će na današnjem sastanku biti razmotreni način djelovanja nosilaca dužnosti, odnosno da ne učestvuju u donošenju odluka, ali da uzimaju učešće u radu tamo gdje su zaposleni, prenosi NAP.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79