Na društvenim mrežama nudili mogućnost lake zarade, pa prisvojili 22.300 KM

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Foča, na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj, danas su u Foči izvršili pretres stana i drugih prostorija koje za stanovanje koriste lica D.V. (1998), A.V. (2000) i N.K. (2000), svi iz Foče, prilikom čega je pronađeno i oduzeto više desktop i prenosnih računara, mobilnih telefona, SIM kartica, potvrda o transakcijama novca i drugih predmeta.

Kako se navodi u saopštenju, za navedena lica postoji osnov sumnje da su putem društvenih mreža nudila mogućnost brze i lake zarade novca preko sportskih kladionica, na način da su od dva oštećena lica, iz Teslića i Broda, tražila da uplate određene iznose novca kako bi isti odigrali tiket u njihovo ime a potom ih obavještavali da su isti dobitnici većih iznosa novca, ali da je potrebno uplatiti proviziju kako bi taj iznos novca dobili.

Nakon izvršene kriminalitičke obrade, protiv lica D.V. i A.V. biće dostavljen Izvještaj za izvršena dva krivična djela „Prevare“ dok će protiv lica N.K. biti dostavljen Izvještaj za izvršena dva krivična djela „Prevare“ i jedno krivično djelo „Falsifikovanje isprave“ prenose Nezavisne.

Navedenim krivičnim djelima lica D.V., A.V. i N.K su oštećenim licima pričinila materijalnu štetu u iznosu od oko 22.300 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79