Na Facebooku veličao “Srpsku Krajinu” i negirao da je Vukovar hrvatski grad

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru provodi istragu nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom iz Borova kod Vukovara jer je na profilu društvene mreže godinu dana objavljivao fotografije, videa i pjesme u kojima veliča tzv. Republiku Srpsku Krajinu i njenu paravojsku.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 42-godišnjak od 18. novembra 2019. do 18. novembra 2020., u Borovu, na svom profilu jedne društvene mreže, u cilju izazivanja netrpeljivosti prema pripadnicima hrvatskog naroda te umanjivanja zločina agresije prema pripadnicima hrvatskog naroda u Vukovaru, objavljivao fotografije, videa i pjesme u kojima veliča tzv. Republiku Srpsku Krajinu i njenu vojsku, navodi se u saopćenju.

Također osumnjičeni 42-godišnjak je osporavao Vukovar kao hrvatski grad i zločine koji su tokom Domovinskog rata počinjeni na njegovom području te obilježavao, kako je navodio, “oslobođenje” Vukovara.

Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenika, vukovarsko Općinsko odvjetništvo je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79