Na GP Bosanska Gradiška čeka se duže od sat vremena

Prema posljednjem izvještaju BIHAMK-a sa graničnih prijelaza, zadržavanja su najduža na Graničnom prijelazu Bosanska Gradiška i to prilikom ulaza ali i izlaza iz BiH.

– Promet putničkih vozila je pojačan na graničnim prijelazima, posebno na zapadu i sjeverozapadu naše zemlje. Izdvajamo granični prijelaz Bosanska Gradiška gdje su duga zadržavanja na izlazu iz naše zemlje – navode iz BIHAMK-a.

U galeriji fotografija pogledatje stanje na nekoliko graničnih prijelaza.

 

 

Prema prikupljenim podacima, danas se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća nesmetano, uz povoljne uslove za vožnju i slabiju frekvenciju vozila. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Zbog radova na sanaciji klizišta i dalje je zatvorena Zenička zaobilaznica na autoputu A-1 (oba smjera).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Promet putničkih vozila je pojačan na graničnim prelazima, posebno na zapadu i sjeverozapadu naše zemlje. Izdvajamo granični prelaz Bosanska Gradiška gdje su duga zadržavanja na izlazu iz naše zemlje.

Meteorolozi su za naredne dana najavili zahlađenje sa padavinama (snijeg u višim planinskim predjelima), pa vozače molimo da iako zimska oprema od jučer nije više zakonska obaveza, da još uvijek ne mijenjaju zimske gume.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79