Na gradilištu Binga pronađena engleska aviobomba iz Drugog svjetskog rata

Federalna uprava civilne zaštite trenutno priprema operaciju uklanjanja bombe koja će biti izvršena u kasnim noćnim satim.

Aviobomba engleske proizvodnje pronađena je u prijepodnevnim satima na gradilištu tržnog centra Bingo, na lokaciji bivše Energoinvestove fabrike za proizvodnju žice u Sarajevu.

– Radi se o izuzetno opasnoj aviobombi od 500 kilograma izuzetno velike razorne moći, biritanske proizvodnje, najvjerovatnije je bačena 1944. godine. Poduzet ćemo sve potrebne aktivnosti u vezi s evakuacijom ljudi i učiniti sve što je potrebno da se ukloni opasnost. Morat ćemo evakuisati sve u krugu od najmanje dva kilometra kada je budemo uklanjali – kazao je direktor FUCZ-a Fahrudin Solak.

Federalna uprava civilne zaštite trenutno priprema operaciju uklanjanja bombe koja će biti izvršena u kasnim noćnim satima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79