Na gradilištu kolektora poginuo Jablančanin: Tokom izvođenja radova pao s visine.

 

Radnik kompanije „Hering“, A. Š. (41) iz Jablanice jučer je poginuo na gradilištu kolektora na zaobilaznici u Širokom Brijegu, potvrdio je za portal „Avaza“, Mladen Hrstić, dežurni tužilac Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

On je stradao pod još nerazjašnjenim okolnostima, kada je u jednom trenutku tokom izvođenja radova pao s visine.

Iako su njegove kolege odmah nakon nesreće u 14:30 sati pozvale ekipu Hitne pomoći, dežurna doktorica je samo mogla konstatirati smrt.

Hrstić je, kako nam je kazao, na lice mjesta izašao sa pripadnicima Policijske uprave Široki Brijeg te inspektorom zaštite na radu, a detaljnije informacije nakon obavljenog uviđaja nije mogao iznositi.

Kako je rekao, naložena je obdukcija stradalog muškarca, koja će biti obavljena sutra u Mostaru te su saslušani svi svjedoci ovog tragičnog događaja.

– U toku su sve neophodne istražne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do ovog događaja, kao i eventualne odgovornosti – dodao je on.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79