Na gradskim grobljima građani “zaboravljaju” platiti obaveznu naknadu

Iako je naplata komunalne naknade za održavanje zajedničkih dijelova u gradskim grobljima Podglivlje i Banjevci, na području Trebinja, počela još prošle godine, mnogi još nisu upoznati s ovom odlukom pa je i ne plaćaju.

Prema riječima Branke Grahovac, rukovoditeljice pravne službe u preduzeću Komunalno a. d. Trebinje, naknada se počela naplaćivati tek početkom 2020. godine, a cijene su ostale nepromijenjene i za ovu godinu.

– Cijene su formirane prema broju grobnih mjesta na površini zemlje. Vlasnici grobnica koje imaju jedno grobno mjesto godišnje plaćaju naknadu od 25 maraka, ako imaju dva grobna mjesta 35 maraka, dok vlasnici svake veće grobnice za održavanje plaćaju naknadu od 45 KM godišnje – pojasnila je Grahovac.

Naglašavaju da je ovo preduzeće godinama ove poslove obavljalo bez naknade te da je sada to nemoguće nastaviti bez angažiranja dodatne radne snage, samim tim i bez dodatnih sredstava.

– Na gradskim grobljima naše preduzeće ima zaposleno šest radnika, a taj posao su ranije obavljala tri radnika. Ova sredstva ćemo iskoristiti za neka tehnička unapređenja kao što je označavanje svakog grobnog mjesta – istakla je Grahovac.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79