Na granici otkriven švercer: Zaplijenjene cigarete u vrijednosti 45.000 KM

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Istok Višegrad Granične policije BiH u saradnji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, 17. septembra 2021. godine, zaplijenili su veću količinu cigareta bez akciznih markica u mjestu Krupačke stijene (općina Istočna Ilidža).

Radi se o 18 kartona, odnosno 8 980 kutija cigareta koje su otkrivene prilikom kontrole i pregleda putničkog motornog vozila Passat, bh. nacionalnih oznaka.

Tržišna vrijednost zaplijenjenih cigareta procjenjuje se više od 45 000 KM. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“ iz člana 210a. KZ BiH, u vezi sa krivičnim djelom „krijumčarenje“ iz člana 214. KZ BiH, slobode je lišena jedna osoba, državljanin BiH.

Cigarete i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela su privremeno oduzeti. U toku je daljnji rad na ovom slučaju, a po okončanju svih aktivnosti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će dostavljen Tužilaštvu BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79