Na granici “palo” pola tone kokaina. Sve bilo sakriveno u cisterni

Srpska policija lišila je slobode tamošnjeg državljanina Miroslava Đurića iz Loznice, koji ima registrovanu firmu u Danilovgradu, kod kojeg je pregledom cisterne na graničnom prelazu Gostun kada je izašao iz Crne Gore, pronašla oko 500 kilograma kokaina, saznaju “Vijesti” u Agenciji za nacionalnu bezbjednost Crne Gore.

ANB u saradnji sa kolegama u Srbiji provjerava firmu “Royal šped” čije je sjedište u Bandićima, a u čijem su kamionu – cistijerni (DG-AT053), kako je “Vijestima” rečeno, pronašli milionski tovar kokaina.

Trenutno se obavljaju operativne provjere i cistijerna je odvezena na precizno vaganje tovara.

Kamion je zaustavljen na ulazu u Srbiju na graničnom prelazu Gostun, a prema prvim podacima, sumnja se da ima najmanje pola tone narkotika.

Kamion je, kako tvrdi sagovornik “Vijesti”, u Crnu Goru je ušao 4. marta kada je isporučio plin za firmu “Petrol”.

U registru Privrednog suda firma “Royal šped” je osnovana 2. juna 2021. godine, za drumski prevoz tereta, sa ukupunim kapitalom od 1 euro, a vlasnik i osnivač je srpski državljanin Miroslav Đurić sa prebivalištem u Danilovgradu. Prošle godine firma je imala mali promet, sudeći prema finansijskom iskazu predatom Upravi prihoda i carina.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79