Na granici zaustavljen Albanac, u autu imao oko 11 kila heroina

Na granični  prijelaz Batina 15 minuta nakon ponoći 20. 2. 2023. godine na ulazu u Hrvatsku, kao vozač privatnog automobila albanskih nacionalnih oznaka, doputovao je 20-godišnji državljanin Albanije, izvijestila je PU osječko-baranjska.

Nakon što su policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir posumnjali da 20-godišnjak prevozi drogu, automobil je pregledao pas za detekciju droga, koji je pozitivno reagirao na prisutnost droge.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave osječko-baranjske su zajedno s policijskim službenicima Postaje granične policije Beli Manastir i ovlaštenim carinskim službenicima Službe za mobilne jedinice Osijek, a temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, obavili pretragu vozila te su u prepravljenom dijelu ispod vjetrobranskog stakla pronašli 21 paket s ukupno 10.924 kilograma heroina, što je oduzeto uz potvrdu.

Stranac je uhićen i nakon kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja, kažu iz policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79