Na ime migranata stigli milioni eura: O njima niko ne brine, veliki broj djece i žena!

FOTO: ARD-Studio Vienna

U improviziranom migrantskom kampu nedaleko od Velike Kladuše nalazi se nekoliko stotina osoba među kojima je mnogo žena i djece.

Dolaskom jeseni odnosno kiša i niskih temperatura, znatno su pogoršani životni uslovi za sve one koji nisu smješteni u migrantskim centrima na području ovog kantona.

Najviše migranata je iz Afganistana i Bangladeša. Mnogi od njih i dalje se nadaju da će uskoro uspjeti preći granicu s Hrvatskom i uputiti se u neku od zapadnih evropskih zemalja gdje ih čekaju članovi porodice i prijatelji.

Služba za poslove sa strancima BiH, u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova USK, ranije je najavila uklanjanje divljih kampova na području Bihaća i Velike Kladuše u kojima borave migranti, a koji su smješteni u šumovitim i brdovitim područjima u blizini granice s Hrvatskom.

Prema procjenama sigurnosnih službi na području Unsko-sanskog kantona boravio oko 1.500 migranata.

Za nadati se da će svi do dolaska zime i snijegova biti imati adekvatan krov nad glavom i osiguranu hranu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79