Na izbore izašla i Irma Baralija: Jako emotivan dan

Foto: Bljesak

”Jako emotivan dan, za nas je ovo već pobjeda. Molim građane i građanke Mostara da sudjeluju u ovom povijesnom trenutku”, kazala je Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke, koja je u nedjelju ujutro iskoristila svoje biračko pravo na lokalnim izborima u Mostaru.

Podsjetimo, izbori u Mostaru održavaju se 20. decembra, a birališta su otvorena u 7 sati ujutro i zatvorit će se se u 19 sati do kada traje i izborna šutnja.

Birači imaju priliku glasati na 150 redovitih glasačkih mjesta, 16 biračkih mjesta u odsustvu, na jednom biračkom mjestu za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, a formirano je i 20 redovnih mobilnih timova.

Građani na izborima biraju 35 vijećnika u Gradsko vijeće Mostara među 370 kandidata. Na glasačkim listićima se nalazi 31 politički subjekt od čega 22 političke stranke, četiri koalicije, jedna lista neovisnih kandidata, te četiri neovisna kandidata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79