Na KCUS-u od ukupno 17, ostala svega četiri anesteziologa!

Čak 13 anesteziologa s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu dali su jutros ostavku.

Radi se o anesteziolozima koji su prije mjesec dana uputili pismo Upravi KCUS – na čelu s Sebijom Izetbegović, upozorivši na katastrofalne uslove rada i korištenje neadekvatnih “malina respiratora” na Covid pacijentima.

Prije dvije sedmice je održan sastanak

Ovu informaciju danas je potvrdio medijima i ministar zdravstva u Vladi KS Haris Vranić. Danas je zbog ove situacije zakazana hitna sjednica Vlade KS.

Saznajemo da je na KCUS-u otkaz dalo 13 od ukupno 17 anesteziologa, što znači da su u ovoj ustanovi ostala svega četiri.

Prije dvije sedmice je održan sastanak na kojem su ljekari iznijeli ponovo svoje uslove Upravi, kazavši da se ništa iz pisma nije promijenilo i da su zahtjevi ignorisani. Oni su još prije dvije sedmice najavili svoje ostavke i tražili pomoć od Vlade KS.

Prema informacijama “Avaza” na KCUS su ostali oni ljekari koji su nedavno saslušani u Tužilaštvu BiH, koje vodi istragu o tome ko je odlučio pacijente liječiti malina respiratorima i ko je donio odluku da se stave u Respiratorni centar KCUS-a. Među njima je šefica Amela Katica – Mulalić, koja je saslušavana sedam sati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79