Na kuću u općini Centar bačena bomba, podmetnuti požari na Dobrinji i na Ilidži

Sarajevska policija tokom subote imala je pune ruke posla.

Već u prvim satima nakon ponoći u noći sa petka na subotu, u ulici Vranjače, općina Centar, odjeknula je eksplozija.

Slučaj je Drugoj policijskoj upravi prijavljen oko 2.05 sati, a dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da nije bilo povrijeđenih, dok je na kući u vlasništvu Z. G. pričinjena materijalna šteta.

Sat i pokasnije, u 3.30 na Bulevaru branilaca Dobrinje, u općini Novi Grad, prijavljeno je da je došlo do požara na poslovnom prostoru firme “PCE Grupa”.

Požar su lokalizirali pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade KS, a ni u ovom slučlaju nije bilo povrijeđenih.

Vatra je na objektu pričinila značajnu materijalnu štetu, a prilikom gašenja nastupila je materijalna šteta i na objektu firme “W Welton” i fast foodu “BH DH”.

Uviđajem, koji su obavili policija i ovlašteni vještak protivpožarne zaštite, konstatovano je da je do požara došlo tako što je nepoznata osoba polomila staklo na portalu objekta, prosula unutra zapaljivu tečnost i zapalila je.

Prema informacijama iz MUP-a Kantona Sarajevo, namjerno je izazvan i drugi požar, koji je prijavljen nekoliko sati kasnije, u 6.55 sati u Tvorničkoj ulici, u općini Ilidža. Tom prilikom planuo je”peugeot 206”, vlasništvo S. R. iz sarajeva.

Uviđajem je konstatovano da je nepoznata osoba razbila bočno staklo na vozilu i unutra ubacila zapaljivu tečnost.

Požar su i u ovom slučaju ugasili pripadnici PVB-a KS.

Iz policije kažu da rade na identifikaciji i hapšenju počinilaca ovih krivičnih djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79