Na Međunarodni aerodrom danas stiže 500.000 vakcina koje je kupila FBiH

 

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas stiže 500.000 vakcina Sinopharm koje je Vlada FBiH nabavila direktnom nabavkom od kineskog proizvođača.

Iako je dolazak aviona s kupljenim vakcinama planiran u 8:55 sati, termin je promijenjen i nove doze stižu u 12:30 sati.

Vakcine će dočekati vršilac dužnosti direktora Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine Siniša Skočibušić i zamjenik ambasadora Kine u BiH Miao Dak.

Ovo je do sada najveća pojedinačna isporuka vakcina protiv Covid-19 za Bosnu i Hercegovinu. Zanimljivo je da javnost ne može biti informisana o cijeni i uvjetima nabavke, iako su vakcine kupljene novcem bh. građana. Istaknuto je kako su “cijena i uvjeti povjerljivi”.

Pola miliona doza kineskih vakcina trebali bi dočekati v. d. direktora Zavoda za javno zdravstvo FBiH Siniša Skočibušić i zamjenik ambasadora NR Kine u BiH Miao Dake. Riječ je o vakcinama koje je platila Vlada FBiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79