Na meti robijaša osumničeni za likvidaciju djevojčice Vanje

Četvorica osumnjičenih za otmicu i brutalno ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i Panče Žežovskog suočavaju se s izrazitim neprijateljstvom od strane drugih pritvorenika u zatvoru “Skopje” u opštini Šuto Orizari, poznatom kao Šutka. Informacije o otvorenom neprijateljstvu drugih pritvorenika prema njima stižu iz više izvora, dok direktor zatvora, Filip Andov, nije ni potvrdio ni demantovao te tvrdnje.

Pritvorenici se suočavaju s uvredama, dozivanjem, udaranjem po rešetkama i psovkama od strane drugih zatvorenika prilikom svakog izvođenja i uvođenja u zatvorske prostorije. Direktor Andov ističe da je bezbjednosna situacija pod kontrolom te da su četvorica osumnjičenih ograničena u pristupu i odvojena od ostalih zatvorenika.

Trojica od četvorice osumnjičenih priznala su krivicu i saradnju. Oni su identificirali Ljupča Palevskog-Palču kao organizatora i izvršitelja zločina. Međutim, Vanjin otac, Aleksandar Đorčevski, jedini među njima, tvrdi da ne poznaje nikoga od ostalih osumnjičenih i nije otkrio smjer kretanja svoje kćeri. On nije priznao krivicu niti povezanost s bilo kim od ostalih osumnjičenih.

Ovaj revolt pritvorenika ukazuje na osudu i gađenje unutar zatvora prema osumnjičenima zbog ovog teškog zločina, koji je šokirao javnost u Makedoniji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79