Na mjestu gdje im je stradala kćerka, nesreću doživjeli i roditelji!

Prošlo je više od četiri i po godine kako je u saobraćajnoj nesreći ispred svoje kuće u zeničkom prigradskom naselju Raspotočje teško povrijeđena tada 11-godišnja Sajjra Poljo. Četiri i po godine njen otac Mirsad, majka i Sajjra prolaze pakao sudskog procesa, svjedočenja, povlačenja po različitim institucijama, ukazujući društvu i nadležnim na problem “divljanja” vozača kroz naselje u kojem bi trebala biti kažnjiva svaka vožnja iznad 50 km/h.

Jutros, 15. oktobra 2019. godine, Sajjrini roditelji su doživjeli nezgodu prilikom ulaska u svoje dvorište, nakon što je u njihovo vozilo udario drugi automobil, koji se kretao iza njih.

– Usporio sam i krenuo isključivanje ulijevo. Vozilu i vozaču koji se kretao iza mene očigledno se negdje žurilo i krenuo me preticati, i pored pokazivača smjera i usporavanja. Godinama slušamo škripu točkova, gledamo udese na ovoj dionici. Poslije jutrošnjeg udara mojoj supruzi je pozlilo, doživjela je nervni slom. Poslije svega što se dogodilo djetetu, sad da neko “pokupi” i nas. Na sreću već smo bili na izlasku, pa je udario u zadnja vrata iza mene, kaže Mirsad, pozivajući još jednom nadležne da pooštre sankcije i obrate pažnju na ovu dionicu puta.

-Nema kome se nisam obraćao, Gradskoj upravi, resornom Ministarstvu prometa, Vladi, policiji, svima, uzalud, kaže nam Mirsad. Na sreću, u ovoj nezgodi on i supruga su prošli bez težih posljedica, a povrede nije zadobio ni vozač automobila koji je udario u njih, prenosi Zenicablog.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79