Na najskupljoj bh. planini gulaš 21 KM, cijeđena narandža 8: Pogledajte ostale cijene u ugostiteljskim objektima

Baš kao što mnogi ne mogu zamisliti ljeto bez odlaska na more, tako ni skijaši ne mogu zamisliti zimu bez par dana uživanja na planini.

S obzirom na to da je pandemija otežala odlazak na brojna evropska skijališa, mnogi građani BiH, ali i oni u regionu sve više se okreću Olimpijskom centru Jahorina, koji je najpoznatiji ski centar u BiH, ali i jedan od najpopularnijih na Balkanu.

Skijaški tereni, brojni izvori i druge prirodne ljepote ove planine svrstali su je u jednu od ljepših u Europi. Međutim, sudeći po cijenama ni ova olimpijska ljepotica nije dostupna za sve, već samo za one dubljeg džepa.

Građani, koji su se ovih dana našli na Jahorini, poslali su nam cjenovnike iz nekih od ugostiteljskih objekata, a iz kojih je vidljivo da su cijene hrane i pića više nego paprene.

Tako za jednu cjeđenu narandžu treba izdvojiti čak osam KM, dok se, na primjer, cijena kilograma narandži u marketima u BiH kreće između tri i četiri KM. Dakle, od prodaje jedne čaše cijeđene narandže vlasnici ugostiteljskih objekata mogu da kupe u marketu dva kilograma tog voća, piše Srpskainfo.

Za kafu na Jahorini morate izdvojiti minimum 3,50 KM, isto koliko košta i čaj.

Kuhano vino se kreće od sedam KM, limunada šest KM, nektar pivo u flaši šest KM, dok za točeno pivo građani moraju izdvojiti minimum 4,20 KM.

Ništa jeftinija nisu ni žestoka pića, pa se viljamovka kreće od sedam KM, viski od 7,50 do 14 KM, a džin od 7,50 KM.

Slično kao i za pića, ništa manje paprene nisu ni cijene na jelovnicima. Tako, na primjer, za jedan juneći gulaš treba izdvojiti minimum 21 KM, dok se cijene salata kreću od 6,50 KM do 12 KM.

Grah sa kobasicom iznosi oko 17 KM. Bečki odrezak se kreće od 26 KM, ćevapčići 16 KM, a među najjeftinijom hranom je pica, i to margarita, iznosi 16 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79