NA PLATU JOŠ PO 1.000 MARAKA: Dodik poručio da medicinari najviše zaslužuju zahvalnost Srpske

NA PLATU JOŠ PO 1.000 MARAKA: Dodik poručio da medicinari najviše zaslužuju zahvalnost Srpske


Svim radnicima u zdravstvu u četvrtak će biti isplaćena plata i uz platu dodatnih hiljadu maraka, kao nagrada za uloženi napor u periodu pojave virusa korona, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

– Znači, za 9.700 radnika to dođe skoro 10 miliona maraka. To je obezbijeđeno od strane republičkih sredstava, tako da cijenimo da će se tako pomoći i to je jedan dio zahvalnosti koji želimo da damo svim zdravstvenim radnicima. Tih 1.000 maraka za svakog se isplaćuje plus plata. Biće plata i ova naknada zajedno u četvrtak isplaćene. Tu naknadu od 1.000 maraka mogu da računaju samo oni koji su u vremenu od pojave korona virusa radili, bili dovoljno, najmanje pola radnog vremena u ovom vremenu na poslu. Vjerujem da ćemo možda opet za dva-tri mjeseca biti u prilici da nešto slično uradimo. Ne mogu to obećati, ali ukoliko se ukaže prilika nećemo oklijevati da to uradimo. Svakako ćemo o tome razmišljati – kaže Dodik.

Kroz tri fonda RS će, ističe, obezbijediti oko 500 miliona maraka za različite vrste pomoći.

– Oko 66.000 radnika koji nisu radili u aprilu zbog odluke Republičkog štaba za vanredne situacije, u sektoru ugostiteljstva, usluga, proizvodnje dobiće minimalnu platu od 520 maraka i biće im uplaćeni doprinosi – kaže Dodik.

Dodaje da medicinski radnici sada najviše zaslužuju zahvalnost Republike Srpske prema njima, piše ATV.

https://youtu.be/5l8ALpnZgAk

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija